edit

Finnish General Thesaurus

"Outdated, do not use.

The maintenance of General Finnish Thesaurus YSA and its Swedish language counterpart Allärs ended in 2019. The vocabulary replacing these two is General Finnish Ontology YSO. Updates to YSO are no longer added to YSA or Allärs. YSO is a trilingual (Finnish, Swedish, English) machine-readable version of YSA and Allärs, enhanced with linked data capabilities. All YSA and Allärs concepts incude a link to a corresponding YSO concept.

The YSA (General Finnish Thesaurus) is a general vocabulary covering all fields of science and information in the world, containing the most common terms in the various fields, and also contains geographic names and lists of names, including names of plants, sports and animals.In 2012 YSA had almost 31,000 terms, Of which about 5 700 geographic names. YSA has been used in databases since 1987. "

"YSA (Yleinen suomalainen asiasanasto) on suomenkielinen, kaikki tieteen- ja tiedonalat kattava yleissanasto, joka sisältää eri alojen yleisimmät termit. Sanastossa on myös maantieteellisiä nimiä ja luetteloita mm. kasvien, urheilulajien ja eläinten nimistä. Vuonna 2012 YSAssa oli lähes 31 000 termiä, joista noin 5 700 maantieteellistä nimeä. YSAa on käytetty tietokannoissa vuodesta 1987 lähtien."

"Vanhentunut. Älä käytä tätä.

Yleisen suomalaisen asiasanaston YSAn ja sen ruotsinkielisen vastineen Allärsin ylläpito lakkautettiin vuonna 2019. YSAn ja Allärsin ylläpitoresurssit on siirretty <b>Yleisen suomalaisen ontologian YSOn</b> ylläpitoon. YSOon vuoden 2019 jälkeen tullut uusi sisältö ei enää päivity YSAan tai Allärsiin. YSO on kolmikielinen (suomi, ruotsi, englanti) linkitetyn datan ominaisuuksilla rikastettu koneymmärrettävä versio YSAsta ja Allärsista. YSAn käsitteet sisältävät linkin vastaaviin YSOn käsitteisiin.

YSA (Yleinen suomalainen asiasanasto) on suomenkielinen, kaikki tieteen- ja tiedonalat kattava yleissanasto, joka sisältää eri alojen yleisimmät termit. Sanastossa on myös maantieteellisiä nimiä ja luetteloita mm. kasvien, urheilulajien ja eläinten nimistä. Vuonna 2012 YSAssa oli lähes 31 000 termiä, joista noin 5 700 maantieteellistä nimeä. YSAa on käytetty tietokannoissa vuodesta 1987 lähtien."

Titles
  • Finnish General Thesaurus
  • Yleinen suomalainen asiasanasto
Abbreviation
  • YSA
KOS Type
Links
Subject
Languages
  • fi
Created 1987
URI http://bartoc.org/en/node/372
Homepage http://finto.fi/ysa/fi/
Access
License
Format
Publisher
Address
  • The National Library of Finland
  • Fabianinkatu 35
  • Helsinki
  • 00170
  • Finland
Listed in
Services (API)
Size 36427 (2019-05)
Languages
  • fi